Totalul afișărilor de pagină

vineri, 29 decembrie 2023

Semnul sufletului care se mântuiește!

ADEVARATA POCAINTA - O impresionanta povestire adevarata



Putere mare are milostenia !

Sa facem cat mai des mila fata de cel sarman, cel ce este cazut in suferinta si durere. Lui Dumnezeu ii faceti mila. Scris este in Sfanta Scriptura, ca aproapele nostru este insasi Dumnezeu !
Sa stiti ca inzadar mergeti la biserica daca il lasati pe cel flamand de la poarta bisericii fara un banut. In zadar va rugati ani la rand , daca nu ajutati un bolnav cazut la pat, care poate fi parintele , fratele nostru, vecinul nostru, prietenul nostru, invatatorul nostru..

In zadar va impartasiti, daca nu va ajutati parintii si fratii care sunt in suferinta si durere. Pleaca Harul, si ramaneti tot impietriti. De ce asa ?  Scris este in Sfanta Scriptura, ca aproapele nostru este insasi Dumnezeu !
Nici pomina de mantuire. 

Mila deschide CERUL, mila  fata de Domnul (care este  aproapele nostru ) atrage mila. 
Ura, zgarcenia, indiferenta, rautatea, dusmania sunt semne ca inima ta este tare, tare departe de mantuire. Nu te insela. Caci il lasi pe Domnul flamand, pe Domnul il lasi zacand in pat fara ajutor, pe Domnul il ignori. Deci, care e rostul ca ai stat 10 ore la slujba ? Daca l-ai lasat pe Hristos zacand bolnav si flamand, fara ajutor, fara mila ?
Te pui la rugaciune acum, vrei Domnul sa aiba mila si indurare de tine sau sotul tau ? Cauta si vezi, daca ai cunostinta de cineva singur sau bolnav, indiferent daca iti este ruda sau vecin, si ajuta-l. Scris este in Sfanta Scriptura, ca aproapele nostru este insasi Dumnezeu ! Si Domnul va face mila si cu tine /cei dragi ai tai.

Fie mila Domnului cu toti.

Acest popor va trăi cât se va ține de Biserica si Rugaciune.



Dragilor, duhul lui antihrist ( scris special cu litera mica) se resimte peste tot, orb sau surd de ai fi. Dar de unde are acest duh rau putere ? Din rautatea fiecaruia dintre noi, din pacatele grele si indepartarea de adevarata credinta. 
Cu cat mai multi oameni se vor indeparta de Dumnezeu si se vor indraci, cu atat mai repede va ajunge antihrist la putere.

Acum este perioada prin care ni se incearca credinta, prin diferite ispite si incercari, de aia multi, in loc sa se sfinteasca-au ales calea inselarii si a smintelii. 
Inima impietrita de mandrie, egoizm, avaritie, desfranare, dusmanie, ura, neiertare, clevetire, goana dupa avere si putere, lipsa rugaciunii/ pocaintei adevarate- au dus crestinul zilei de azi la demonizare. Si pe zi ce trece, randul celor cu adevarat crestini se micsoreaza. Caci scris este, ca vor cadea multi alesi, cazand in inselare.
Mergem la Sfanta Biserica, dar ne ducem oare cu adevarat sa-l cautam pe Domnul ca sa se salasluiasca in inima noastra, cautam noi oare cu adevarat sa ne lasat de rau si sa ne mantuim ? 
Ispitele vor si mai mari cu cat se apropie imparatia lui antihrist. Fara de Harul Domnului nimeni nu va reusi in aceasta perioada a domniei lui antihrist.

 Sa stam cat mai aproape de duhovnic sa cautam a ne curati inimile de pacat si patimi. Trimitem la cat mai multe manastiri ACATISTE SI POMELNICE pe 1 an, atat pentru cei dragi, cat si pentru cei adormiti. Caci datori suntem a ne ruga si pentru ei. Daca nu o facem, egoizm este ( patima grea) si pacat mare e. 
nota ,, ne rugam si ii pomenim la slujbe doar  daca sunt crestini, nu sunt sectari, atei, nu s-au sinucis, nu au pacate grele ( avorturi, crime, etc . Intrebam duhovnicul !)

Sa iertam din inima ca si Domnul sa poata sa ne ierte. Ba mai mult, sa ne rugam pentru ei ca Domnul sa le lumineze mintea.
Nu va amagiti, ca Domnul va va auzi rugaciunea , daca nu iertati !
Fapte bune sa facem zilnic .Prin mersul la biserica la Sfanta Liturghie, milostenie si rugaciune, pocainta, spovedanie curata si impartasanie , noi  nu-l lasam pe antihrist sa preia puterea . 
Distribuim la cat mai multe persoane, asa vom face o fapta a milosteniei sufletesti.
Domnul sa ne aiba in PAZA SA.

CAND SI DE CE SE PRIND VRAJILE SI BLESTEMELE DE OM ?.



Vrajile se prind, dupa cum ne relateaza Sfintii Parinti, atunci cand exista nedreptate sau persoana asupra caruia s-au facut vrajile / blestemele nu are ocrotirea lui Dumnezeu (adica  nu staruie Harul de Sus)

Multi insa se imbogatesc prin minciuni, viclenie, inselare, crezand ca nu vor pati  nimic. Insa mai devreme sau mai tarziu il va ajunge dreptatea lui Dumnezeu, pierzand tot ce a agonisit cu nedreptate sau imbolnavindu-se, va zace multi ani pe patul din spital, risipind toti banii pe la doctori/tratamente, sau in cel mai strasnic mod- vor suporta copiii lor, ajungand prin  a se droga, a se sinucide, prin casa de nebuni, etc
Nedreptate este si atunci cand strici casatoria unei familii, imprumuti bani ( obiecte ) si nu le dai inapoi, iti lasi parintii de izbeliste sau rudele apropiate la greu ( cand poti si trebuie sa le ajuti ), cand vinzi ceva prin insalaciune, etc.  In acest caz- diavolul are putere  asupra ta, prin raul pe care l-ai facut candva. Si pana nu repari gresala, nu faci dreptate acelei persoane, pana nu alergi la duhovnic sa te spovedesti cu lacrimi si cainta, pana nu tii post si citesti Rugaciuni de dezlegare de farmece si vraji ( blesteme ), pana nu iti indrepti viata pe voia Domnului, adica o viata curata, cinstita, lasand pacatul- diavolul te va chinui toata viata. Fie pe tine, fie pe copiii tai. Tu insa iti vei pierde mantuirea.

Ce inseamna sa ai ocrotirea lui Dumnezeu asupra ta ( Harul Domnului) ?

Crestinul care de ani buni merge la Sfanta Biserica, avand ascultare de la duhovnic, traeste intru-tot conform cu Sfanta Scriptura, cum ne porunceste Domnul, avand doar fapte bune, este milostiv, fuge de pacat, lucreaza zilnic asupra mantuirii sufletului, curatandu-se de pacat si patimi, are ocrotire de Domnul. Asupra unuia ca acesta, care are viata curata duhovniceasca, diavolul nu are putere, deci , vrajile si blestemele se intorc insutit asupra celui care le-a facut.
Deci, sa incercam sa avem viata curata, fugind de insalaciuni si desfranare, de fapte rele si intinate. Sa ne sfintim viata si sufletul, sa-l avem pe Domnul in inima noastra, si atunci il vom avea pe Domnul de partea noastra, avand viata binecuvantata si fericita, atat pe pamant, cat siin vesnicie.
Domnul fie cu toti.