Totalul afișărilor de pagină

duminică, 11 februarie 2024

Parintele Pustnic Gherasim din Sfântul Munte Athos


Ce este pacatul ? V-ati gandit vreodata la asta ? Sfintii Parinti zic urmatoarele despre pacat ,,predarea de bunavoie in mana celui rau,, 

Ce este demonizarea ?  Cand omul staruie de buna voie, mult timp in acelas pacat. Adica cel rau devine ,,proprietar,,  cu drepturi depline asupra omului. Nu mai gandeste omul, ci cel rau. Da, exista demonul curviei, demonul minciunii, demonul mainiei, al urii, al dezbinarii, al fricii, al dusmaniei, al insalaciunii, al fumatului, al clevetirii, al zgarceniei, al vorbirii de rau, al lacomiei, etc.
Aveti deci mare grija, ca pacatul poate fi facut si cu cele 5 simturi :,,vederea, auzul, vorbirea, etc,,. Deci, daca stati la o emisiune unde se injura sau se barfeste, sau se cleveteste asupra cuiva- e de rau. Inchideti televizorul si cititi un Acatist, sa va curatati inima de gunoi.

Cu cat omul staruie in pacat, cu atat mai greu va fi izbavirea, curatarea de cel rau, si mai ales, plata va fi pe masura. Suferinta , boala,  va fi pe masura pacatului, a slujirii celui rau.

Ne intrebam de ce atata suferinta ? Dar daca crestinul ar avea viata curata, ar mai suferi el  oare ? Cata vreme fugim de Dumnezeu, credem ca ne va fi bine, liniste si de toate. Nu, va urma durerea. Cel rau, daca vede ca omul se intoarce la Dumnezeu, cere ,,plata lui,,
Sa lasam deci tot ce este rau, patimile mai ales, si sa lucram mantuirea.