Totalul afișărilor de pagină

luni, 15 februarie 2021

Lipsa pocaintei aduce suferinta, boala si chiar decese.



Lipsa pocaintei aduce suferinta, boala si chiar decese.


Rugaciunea fara da pocainta este ca samanta buna pusa in pamant bun, insa neudata cu apa.


Rugaciunea fara pocainta nu aduce roade.
Unii vor intreba, dar cum sa dobandesc aceasta comoara divina ? 
 Recurgem la raspunsul Sfintilor si al Cuviosilor. Si anume- milostenia. Da, milostenia, ajutorarea celor saraci, lipsiti si bolnavi atrage Harul lui Dumnezeu asupra inimii noastre, si implicit, lacrimi de pocainta.


Insasi rugaciunea fara de milostenie e ca planta care creste, insa in lipsa luminii.


Fara de lumina, planta nu va face rod.
Se vine la biserica, insa cati crestini se roaga cu adevarat la Sfanta Liturghie ?
 Pentru familie, pentru cei adormiti, pentru vecinii si cunoscutii care zac in patul de spital, pentru copiii saraci, etc ?


Fara de schimbarea comportamentului nostru, a constiintei noastre in mai bine, mersul la biserica nu va aduce mantuire nimanui.


Inima rea si invidioasa Domnul n-o iubeste. Sufletul care uraste semenul, care nu ajuta aproapele cazut in necaz- nu este iubit de Domnul. Nu se apropie Harul de o asemenea inima. Asa ne vorbesc Sfintii Parinti.
Rautatea , egoizmul, indiferenta, orgoliul, avaritia- sunt entitati ale intunericului, prin care lucreaza satana in inima si gandul nostru. 
Un asemenea om este departe de Dumnezeu.
Sa apelam la pocainta, iubire si milostenie fata de aproapele- si altfel Domnul va fi cu noi. 

Ne va ajuta si ne va auzi rugaciunea. Sa ne rugam zilnic la Maica Domnului pentru semenii nostri, sa iertam raul din inimile noastre, sa binecuvantam cat mai des pe toti cei ce ne fac bine si rau, sa avem dragoste fata de oricine si Domnul ne va schimba viata de zi cu zi in bine.

 Sa ne rugam pentru tara, pentru neam, pentru crestini si pace in lume- zilnic. Si daca ne schimbam si noi in bine, Domnul poate face MINUNI, caci e Dumnezu- si le poate pe toate.
Sa lasam pacatul, sa lasam ura, sa fim mai ingaduitori si milostivi, si mila Domnului va cobori peste noi si neamul nostru.

Asa sa ne ajute Dumnezeu.
Doamne ajuta.


--------------------------Doneaza pentru Hristos- pentru a mentine acest blog in viata ! Banca Transilvania -IBAN RO51BTRL04501201C32154XX