Totalul afișărilor de pagină

luni, 1 ianuarie 2024

Cai duhovnicesti spre usurarea suferintei




Suferinta, durerea, lipsurile, nedreptatile,bolile, umilintele sunt ,,medicamente,, duhovnicesti spre a ne intari in credinta, caci in Imparatia Cerurilor se intra cu lupta grea si multa durere. Acest lucru este valabil celor ce lucreaza la mantuirea sufletului, prin mers la biserica, ascultare de duhovnic, fapte bune, trairea vietii intocmai dupa poruncile Sfintei Evanghelii, rugaciune neincetata, curatire de patimi, fuga de pacat. Insa uneori parca simtim o tristete si neputinta, ce sa facem ? Exista cateva caii duhovnicesti spre ,,a ne usura greutatea ,, tristetii si a umilintelor. Ne folosim de toate aceste trei cai.

Bineinteles ca prima cale este Rugaciunea neincetata, insotita de jertfa- post. Putem posti de dulce, de exemplu, sau carne .


A doua cale este sa trimitem Acatiste si Pomelnice la cat mai multe manastiri sa fim pomeniti atat noi , cat si cei dragi ai nostri, mai ales cei adormiti - pe un an de zile.
(nota- pomenim doar persoanele care au avut legatura cu biserica crestina, fiind spovediti.)


Ultima cale- este de a face zilnic cat mai multa milostenie( haine, banuti, produse alimentare, medicamente, etc celor batrani , lipsiti, neputinciosi, bolnavi,etc ) Milostenie este si de a aduce pe cineva pe calea mantuirii.
De aceia, milostenie va fi daca distribuiti cat mai multe postari din acest blog sau alte saituri.
Amintesc faptul ca acest blog are zero venit financiar. totul este lucrat este spre Slava lui Dumnezeu.