Totalul afișărilor de pagină

luni, 8 ianuarie 2024

Maica Domnului, Maica cea mult iubitoare - Sfantul Paisie Aghior...



Rugaciune catre Nascatoarea de Dumnezeu

Imparateasa mea  preabuna si nadejdea mea, Nascatoare de Dumnezeu, primitoarea strainilor si ajutatoarea saracilor, bucuria celor mahniti, acoperitoarea necajitilor, vezi-mi nevoia, vezi-mi necazul; ajuta-ma ca pe un neputincios, hraneste-ma ca pe un strain.
Necazul meu il stii: dezleaga-l precum vrei, ca nu am alt ajutor in afara de tine, nici alta folositoare grabnica, nici alta mangaietoare buna in afara de tine, Maica lui Dumnezeu, ca sa ma pazesti si sa ma acoperi in vecii vecilor. Amin.

Dumnezeu rânduiește totul spre binele nostru – Sf. Paisie Aghioritul


Suntem legati de maini si de picioare (  adica mintea e intunecata, inima e rece / sufletul e mort ) de niste ,, lanturi,, ale pacatelor ( ura, neiertarea, invidia, clevetirea, lacomia de orice fel, goana dupa apreciere si faima,  zgarcenia, desfranarea, minciuna, pierderea timpului fara rugaciune, lipsa unui duhovnic permanent, mandria, trufia, lipsirea de la Sfanta Liturghie duminica,  iubirea de sine, neiubirea, etc). Cugeta si cauta de cate lanturi ale duhurilor rele esti legat.
In momentul in care curatim inima de toat rautatile, ne spovedim cu frangere de inima, plangem pacatele si il cautam cu ardoare pe Iisus sa vie in a noastra inima- sufletul se elibereaza de ,,povara,, si atunci simtim ca parca viata capata un alt sens, sufletul invie din nou . Simtim apararea lui Dumnezeu, insa trebuie sa ne predam voii Domnului, sa ne smerim. Si atunci simtim parca ca traim o alta viata. Abia acum, cand nu ne mai maniem, cand renuntam la mandrie si inghamfare, la parerea noastra trufasa, traind o viata curata- abia acum putem sa zicem ca suntem sub  ,,aripa Domnului,, caci simtim ca El este prezent in viata noastra, la propriu. 
Simtim, pur si simplu ca lucreaza mantuirea noastra. Noi doar ne predam cu totul voii Lui. Cu indrumarea unui duhovnic alaturi, citind si studiind Sfintii Parinti. Si ne punem nadejdea cu totul in El. 

Scăparea de toate aceste griji nu este decât una singură: nădăjduirea în Domnul; iar însufleţirea şi întărirea şi le culege sufletul din cugetarea cu înţelegere la ceea ce s-a mai întâmplat şi înainte cu noi şi cu alţii.
Nu se va găsi nici măcar un singur om care să nu fi avut parte în viaţa sa de izbăviri neaşteptate din necaz sau de întorsături neaşteptate spre mai bine ale vieţii sale.
Atunci când te frământă gândurile negre cu privire la viitor, întăreşte-ţi sufletul cu pomenirea acestor întâmplări. Şi în ziua de azi, ca şi în vremurile de altădată, Dumnezeu toate le rânduieşte spre binele nostru.
Reazemă-te pe El şi încă dinainte de a te izbăvi din nevoie, îţi va trimite liniştea sufletească, ce te va face să nici nu bagi în seamă necazul.

„Pe cel ce nădăjduieşte spre Domnul mila îl va înconjura” – dovezi ale acestui lucru afli în Sfintele Scripturi, în Vieţile Sfinţilor, în viaţa ta şi în vieţile cunoscuţilor tăi.

Cercetează-le şi vei vedea, ca-ntr-o oglindă, că „aproape este Domnul tuturor celor care Îl caută pe Dânsul”, iar frica pentru soarta ta nu-ţi va mai tulbura sufletul.

Din Sfântul Teofan Zăvorâtul, Tâlcuiri din Sfânta Scriptură pentru fiecare zi din an, Editura Sophia, București, p. 238
sursa https://ortodox.md