Totalul afișărilor de pagină

miercuri, 20 aprilie 2016

Dumnezeu este lumina, dragoste si vesnicie.


Crestinul care nu la cunoscut pe Dumnezeu, nu poate intelege profunzimea Sfintei Scipturi sau rolul sau in viata aceasta pe pamant. Este trist, insa Dumnezeu nu forteaza pe nimeni sa se mantuiasca. Omul are libera optiune in aceasta viata sa faca orice. Absolut orice. Nu acelas lucru se intampla dupa ce trece in nefiinta cu trupul sau, atunci acest liber arbitru dispare si nu se mai poate opune la ceea ce urmeaza a fi. Acest lucru este esential a-l intelege. Fericit de mii de ori omul care intelege  si doreste sa-si matuiasca sufletul in viata aceasta.
Ce se intampla cu crestinul care, prin marea sa mila si dragoste, Dumnezeu ingaduie sa fie atins de Harul Sau, aducandu-l , indiferent prin ce mijloace, la biserica. Unii, iesind din mormanul de pacate, desi intunecati uneori la minte, se alipesc de cele sfinte, socotindu-se pe sine mai presus de ceilalti...si de aici incepe toata tragedia vietii lor...osandindu-i pe altii ca nu se roaga, ca nu merg la Sfintele Slujbe de la biserica, ca duc un mod de viata contrar celor scrise de Duhul cel Sfant al lui Dumnezeu. Nu inteleg ca ei singuri au nevoie de tratament, prin multa rugaciune si lacrimi  sa se curete de toata aceasta intunecime a inimii. Da, este adevarat, ei trebuie sa se concentreze doar catre propria lor persoana, sa-si vada si  sa-si constientizeze nemernicia lor, a multimii de pacate savarsite si  prin rugaciune multa sa-si curete sufletul. Aceasta curatare este de lunga durata, totul depinde de dorire acesteia, de intensitatea rugaciunii, a noianului de lacrimi si a multor fapte  bune...
Din momentul in care omul pune inceput bun, Dumnezeu se intoarece catre el si incearca sa-l  salveze, sa-l apropie cat mai mult de El. Si cu cat mai mul crestinul se va apropia de Domnul, cu atat mai mult Domnul se va apropia de el. Asa dar, tot ceea ce se va intampla in viata acestuia, este din ingaduinta si marea dragoste a lui Dumnezeu.Din momentul in care pui inceput bun, absolut orice ti se va intampla, este cu voia si stiinta Domnului, spre curatare, izbavire, sfintire si mantuire, deci, nu are rost sa te opui, ci prin multa rugaciune sa infrunti si sa rabzi orice, fara a carti. Mai mult folos este are omul cand in loc  de a se vaita ii aduce slava lui Dumnezeu pentru toate.
 Da, scumpii mei, Sfanta Sciptura  a fost scrisa pentru tot crestinul, nu numai pentru calagarii din manastiri. Fericit de mii de ori crestinul care intelege acest lucru si i-si va mantui sufletul.
De tine si numai de tine depinde vesnicia de dincolo de clipa mortii. Gandeste-te la acest lucru necontenit si nu-ti irosi vremea pe ceva vremelnic si trecatur. Bucura-te de viata, insa nu incalca nici macar un cuvant din cele spuse si  scrise de Dumnezeu. Iubeste si iarta oricine iti greseste, caci asta este voia Domnului. Fii curat cu inima si nu incalca poruncile Lui si sufletul tau va dobandi Pacea. Fereste-te de rau si fa binele, ajuta pe aproapele tau cand iti va cere ajutor, caci chiar Domnul l-a trimis la tine. Nu uita acest lucru. Nimic nu este intamplator, nici o lacrima nu cade la intamplare.
 Pare neverosimil sa te mantuiesti in aceasta lume vicleana ? Gresit ! In momentul in care te hotarasti ca mai scumpa si importanta este vesnicia si pui inceput bun, Dumnezu i-ti va sta alaturi si te va sprijini in toate. Da, credeti-ma, asa este. Pentru ca la Domnul totul este posibil si  nici un fir de par nu cade fara cunostinta Lui .
Doamne ajuta.