Totalul afișărilor de pagină

marți, 19 decembrie 2023

VIN VREMURI GRELE



Dragilor, traim vreme de rastriste, de cernere, caci vremea este spre seceris.

Tot mai multi oameni , se pare, ca au cazut de la dreapta credinta.
Eu insa o sa va zic ca acum e vremea cand deja unii merg ferm pe calea mantuirii, in timp ce altii, amagiti si inselati in diverse chipuri de cel rau, cad ca spicele.
Crestin care petrece in desfrau si injuraturi, ce insala si minte, in goana dupa avere si slava desarta. O asemenea inima, se face ocol de necinste.
Cine mai cauta sa-si inventarieze sufletul -cata rautate si invidie are, sau cata  mandrie si egoism are ? 

Din cauza rautatii si a lipsei cercetarii de sine, spre a trai in curatie trupeasca si ascultare de duhovnic, cel rau are cale  libera spre a-l duce pe om pe calea pierzarii. Spre yoga sau alte secte, spre ateizm chiar. Unii- consuma droguri sau apuca calea curviei. Si uite asa, apare caderea totala. Impietrirea inimii, moartea sufletului.
Multa durere, suferinta si lacrimi aduc patimile. Lucrarea virtutilor este singura cale de a redobandi mila si indurarea Domnului. Uitam ca zi de zi cel rau cauta sa ne doboare- si anume prin slabiciunile noastre. 
Sa cautam in a face bine, sa lasam raul, sa ne rugam mai mult, sa facem fapte de milostenie, sa ajutam pe cei batrani si bolnavi, sa atragem mila Domnului.
Sa cautam inima noastra daca are ceva rau si sa alungam raul. Prin spovedanie si viata curata. Caci vremea vorbeste de la sine, traim vremurile de pe urma, timp e putin.
Sa imploram lacrimi de pocainta sa ne dea Domnul- cand stam la rugaciune, sa ne curatim inima de cele rele. Sa cautam zilnic la faptele noastre si sa punem inceput bun. Un suflet avem. sa nu-l aruncam in focul vesnic, la chinuri. E al nostru, si trebuie sa ne pese de el.
Sa multumim cat mai des Domnului pentru orice, sa binecuvantam  mai des pe cei dragi si lumea intreaga, sa atragem binecuvantarea Domnului.

Daca nu avem in minte ora de ora pomenirea Domnului in minte prin mici rugaciuni, inseamna ca traim fara de Domnul. Sa iertam aproapele, ca si Domnul sa ne ierte.

Si indiferent de ispita si incercari grele, caci e vremea ca Domnul sa ne testeze credinta autentica, sa nu uitam, ca acestea sunt lectii duhovnicesti, spre a ne intari pentru vremurile extraordinar de grele ce vin.

Domnul fie cu voi.