Totalul afișărilor de pagină

luni, 5 februarie 2024

Acatistul Maicii Domnului Portărița, de mare ajutor la necaz



Acatistul Icoanei Maicii Domnului Portărița din Muntele Athos, este de mare folos duhovnicesc și la vreme de necaz și supărare aduce ajutor și alinare sufletului. 

Acest acatist se poate citi în orice zi și este bine să fie citit în toate zilele de cinstire ale Maicii Domnului și mai ales în cele 5 zile de cinstire ale Icoanei Macii Domnului Portărița pe 12 februarie, 31 martie (Minunea Sosirii Icoanei Maicii Domnului în mănăstirea Iviron), 26 septembrie (Sosirea Icoanei Maicii Domnului din Iviron în Georgia), 13 octombrie (Sosirea Icoanei Maicii Domnului din Iviron la Moscova, în anul 1648) și marți în Săptămâna Luminată (prăznuirea arătării icoanei Maicii Domnului într-un stâlp de foc la Muntele Athos, și recuperarea acesteia de către Sfântul Gavriil).


🔴 NEDREPTATEA atrage URGIA lui Dumnezeu – Sf. Paisie Aghioritul



„Lumea vrea să şi păcătuiască, şi Îl vrea şi pe Dumnezeu să fie bun. 

El să ne ierte şi noi să păcătuim. Noi adică să facem orice vrem, iar Acela să ne ierte. Să ne ierte mereu, iar noi să ne vedem de treaba noastră.


Oamenii nu cred, de aceea dau năvală la păcat. Tot răul de acolo începe, de la necredinţă. Nu cred în cealaltă viaţă şi de aceea nu iau în considerare nimic.
Dacă oamenii nu se vor pocăi, dacă nu se vor întoarce la Dumnezeu, îşi vor pierde viaţa cea veşnică. 

Omul trebuie ajutat să priceapă sensul cel mai profund al vieţii, să-şi revină, ca să simtă mângâierea dumnezeiască. Scopul omului este şi să urce duhovniceşte, nu numai să nu păcătuiască.”


(Cuviosul Paisie Aghioritul – Cu durere și dragoste pentru omul contemporan)