Totalul afișărilor de pagină

duminică, 28 ianuarie 2024

PROFEȚIA SF. CUV. EFREM SIRUL DESPRE SFÂRȘITUL LUMII


Pacatul este cel ce il dezleaga pe cel rau asupra omului

Sfintii Parinti, prin puterea Harului Duhului Sfant au prezis aceste vremuri de sfarsit, ca sa luam aminte in ce pericol mare ne aflam, ca sa cautam sa nu pierdem timpul cu desartaciunea lumii , ci sa cautam si mai mult a cauta Harul, ca sa putem sa ne mantuim sufletul. Fara de acest Har nu se va putea merge spre mucenicie, fara acest Har al Domnului nimeni nu va putea rezista prigoanei lui antihrist.

Pacatele omenirii sunt cele ce il aduc pe lucifer ( scris cu l mic) la conducerea planetei.

Nu ca vrea acest lucru Domnul.
Domnul ne vrea liberi de cel rau, de pacat.
Insa asa de multe pacate sunt acum in lume, ca diavolii au ramas fara job-uri, au ramas someri, caci oamenii intrec masura raului, al pacatului si al patimilor.


Trebuiesc bani mai multi, nu mai e timp de mantuire. Multi nici nu stiu ce inseamana mantuire. Merg la biserica ca sa ceara ba una , ba alta. Ca de, Dumnezeu a ajuns tonomat de indeplinit dorinte, nu-i asa ?


Cine mai cauta in ziua de azi sa-si mantuiasca sufletul ? Sa caute la raul din inima sa, sa lupte sa-si curete inima de pacate si patimi, sa se smereasca ? Are cineva timp de suflet, sa-l hraneasca cu Harul Domnului? Stie oare cineva ca pacatul ucide sufletul ?
Oare cati stiu ca anume Harul este cel ce ne aduce in Dar mantuirea ?


Dar oare cati stiu ca fara de Har nu se va putea supravetui in vremea lui antihrist ?


Pe noi ne intereseaza doar rugaciuna-minune care indeplineste dorinte. Atat.
Minuni vrem. Sa faca Dumnezeu minuni in fiecare zi, ca de, sfinti suntem. Mai vede cineva ca sufletul este greu, negru, mort de mandrie si pacate ?
Sa fie bani, mancare multa si petreceri cat cuprinde, ca o viata avem, nu ? Si sa faca Domnul minuni, ca asa vrem noi. Pana si dracii rad de mor de prostia crestinului de azi.
Saracii diavoli, ce se mai distreaza. Au devenit oamenii mai rai ca ei. Si antihrist prinde putere prin multele pacate pe care le facem zilnic, ora de ora.
Lumea insa e in goana dupa avere si confort. Prostia, nesimtirea, minciuna, josnicia si curvia au devenit virtuti. Mandria e la loc de cinste.
Multi nici nu stiu ce a vrut sa zica Domnul cand a zis ca fara smerenie nici mantuire nu va exista. Si fara inima curata de pacate si patimi nu se intra in Imparatia Domnului.
Suntem pe muchie de cutit, caci vremea domniei lui antihrist este foarte aproape, si vor fi vremuri teribile, ca tocmai Sfintii se ingrozeau de aceste vremuri.
Domnul sa aiba mila de cei ce-l cauta pe Domnul cu adevarat.