Totalul afișărilor de pagină

miercuri, 31 ianuarie 2024

Părintele Stareț Ioanichie de la Mănăstirea Frăsinei - Cuvânt cu mare pu...

MIRACOLE SI MINUNI REALE SAU DESPRE PUTEREA RUGACIUNII



Dupa cele scrise de Sfintii Parinti, orice Cuvant are un duh Cuvantul Domnului Iisus Hristos din Sfanta Scriptura  sau Cuvantul unui Sfant  are in el puterea  Duhului  Sfant, iar cuvantul unei vrajitoare , a unui om care injura si blastama, care insala si ucide cu buna stiinta,, a omului fara de Dumnezeu( a  unui ateu ce il uraste pe Domnul ) are puterea unui duh rau, demonic. 
Deasemenea, orice carte procurata din librarie, orice muzica , orice gand, chiar si fapta este purtatoare de un anume Duh. Sentimentul de ura, invidie, rautate, dusmanie, neiertare , nedreptate, desfranare- are puterea duhului rau, demonic, care poate  distruge si chiar poate omori o fiinta umana.

Fapta buna, rugaciunea, iertarea aproapelui, sentimentul de iubire si gand bun, curat, cel al binecuvantarii- are la baza Duhul Sfant, care inalta, vindeca, invie sufletul bolnav si il tamaduieste, rupe comuniunea cu orice  putere demonica ( a pacatului) pana la al 9-lea neam,indeplineste orice dorinta/cerinta bineplacuta Domnului, il duce pe om  pe cararea sfinteniei spre mult dorita mantuire.
 De aceia conteaza foarte mult ce om alegem in viata sa ne fie sot si tata al copiilor nostri, caci ori ne poate inalta in iubire ori ne poate distruge psihic, spiritual si chiar ne poate provoca moartea  in plan fizic, fie prim crima sau boli crunte, cum ar fi de exemplu cancerul.
 Datori suntem a ne ruga, a cere ajutorul de la Domnul pentru copiii nostri care se departeaza de calea Lui, caci ruperea comuniunii cu Duhul Sfant inseamna suferinta, boala, lacrimi, patimi grele si distrugere ( nefericire). Acest lucru este valabil atat la nivel de 1 persoana, cat si la nivel de familie, neam, sat, oras, tara. De aceea Sfintii Parinti recomanda, prin puterea Duhului Sfant, ca in viata personala, unde sunt multe suferinte si lacrimi, sa tinem post ani de zile, traind o viata curata, in rugaciune permanenta, si cu multe fapte bune , facund ascultare de un duhovnic bun, sa rupem aceste legaturi. Noi nu avem de unde sa stim cate crime si nedreptati au existat  in ramura noastra de neam ( pana la al 9-lea neam)

Conteaza mult si prietenii, profesorii, medicii, sefii, vedetele, guvernantii,  cei din mass-media , etc  in ce fel de duh ,,se scalda,,
Absolut tot ce se naste, se misca, fiinteaza, respira, se construieste, se cumpara, se castiga- conteaza DUHUL ( dupa cuvintele Parintelui Arsenie Boca).

 De aceea, repet,  conteaza foarte mult ce oameni putem sa  alegem la carma, conducerea tarii, caci inteligenta si intelepciunea nu sunt de ajuns. Nu uitam ca si demonii au o inteligenta de o mie de ori mai mare ca cea umana.

Insasi Dumnezeu, prin Duhul Sau ne vorbeste in Sfanta Scriptura, ca ,,pune,, la carma tarii omul in functie de ,,starea duhului tarii,,.
 Cu alte cuvinte, vezi ce om e la puterea unui stat si vei intelege duhul natiunii.
Pacatul, rautatea, nedreptatea, falsitatea, ipocrizia, cruzimea,ura, dusmania , mandria, desfraul si tot raul- ii confera putere celui rau  asupra unui stat ( natiune). Starea unui popor ( bunastarea sau decaderea ca natie)  e direct proportionala cu raul din ea.

Rugaciunea poate fi comuna, cea din biserica, ce are o putere mult mai mare, sau personala, adica individuala.
Sfintii Parinti spuneau ca omul care se roaga doar in biserica, este omul ce nu-l are pe Hristos.   Rugaciunea se cere a fi permanenta. Vorbirea cu Dumnezeu , pomenirea numelui lui  Iisus  Hristos  trebuie sa fie permanenta, caci precum apa spala murdaria, asa si Rugaciunea continua spala sufletul si il curata, caci pacatuim in orice ceas al vietii noastre. Astfel, Harul Duhului Sfant lucreaza asupra sufletului si Duhului nostru continuu. Lasand Rugaciunea, lasam si usa deschisa pentru a intra liber celorlalte  duhuri rele in mintea sau chiar casa sufletului nostru.

 Rugaţi-vă mereu, neincetat.. Rugaţi-L pe Domnul să vă ierte păcatele, sa va curete de patimi, de blesteme, de mandrie, sa va dea smerenie; toate acestea atrag Harul Duhului Sfant, acea putere ( energie) Dumnezeiasca necreata, Sfanta, de care avem nevoie toti pentru a ne hrani , curati, tamadui sufletul si de a ne mantui. Nu uitam, ca fara acest HAR al Duhului Sfant- nu ar exista milioane  de Sfinti, Mucenici, etc care au facut si fac minuni si miracole in viata oamenilor. Milioane sau chiar sute de milioane, caci multi s-au sfintit prin manastiri, pesteri, munci silnice/lagare de exterminare, pe campul de lupta, in razboaie, in temnite, prin boli grele, lipsuri si greutati  pe care noi nu-i cunoastem.
 Rugaţi-L pe Domnul să vă ajute, sa va sprijine, sa va intelepteasca, sa va indrume, sa va mantuiasca. Nu uitam sa si multumim pentru toate Darurile Sale. Multumin pentru sanatate, pentru pace pe pamant, pentru hrana de pe masa, pentru faptul ca mai avem la dispozitie inca o zi pentru rugaciune, spre a lucra mantuirea sufletului nostru, care este vesnic. 

Viata ne-a fost daruita spre a deveni Ingeri Luminati , sa ne intoarcem la Tatal Nostru din Ceruri, adica  ACASA.

 Rugaţi-L pe Domnul să vă binecuvânteze lucrul, calatoria, studiul, viata de zi cu zi, familia, pe cei dragi, sa-i ierte pe cei ce v-au gresit. Rugati-va si pentru cei adormiti, pominiti-i la Sfintele Slujbe numaidecat, caci nu avem de unde sa stim daca sunt la bine sau la rau.
 Iertati si voi la randul vostru, ca si Domnul sa va ierte. Rugaţi-L pe Domnul să vă ajute să vă îndepliniţi lucrul de zi cu zi, si ceea ce lucrati sa fie intru Slava Lui. 
Rugaţi-L pe Domnul să vă dea toate lucrurile importante, care înseamnă atât de mult pentru dumneavoastră. El este gata să ajute. Să nu uitaţi niciodată acest lucru.

Rugăciunea în familie duce la miracole pentru persoane, familii şi tara. Binecuvantata este acea familie in care Domnul salasluieste in casa si sufletele crestinilor.

Trebuie să începem a recunoaste  că Dumnezeu este Tatăl nostru  şi că noi suntem copiii Săi, comunicând cu El ca semn al recunoaşterii faptului că este conducătorul , Tatal nostru şi rugându-L în fiecare zi să ne ofere îndrumarea Sa în problemele noastre.

Când ne amintim împreună, înaintea Domnului, de cei săraci, de cei nevoiaşi şi de cei in nevointa, se dezvoltă, în mod inconştient, dar realist, o dragoste pentru alţii mai presus de propria persoană, un sentiment de respect pentru alţii, o dorinţă de a sluji nevoilor celorlalţi.

Ce miracole ar avea loc în viaţa noastra  dacă am lăsa deoparte egoismul , indiferenta, nepasarea, invidia  si rautatea şi ne-am pune in slujba iubirii de aproapele, in iubirea de Dumnezeu.

 Familia care se roagă împreună este speranţa unei vieti mai bune, caci acolo este prezent insusi Domnul si raul nu are putere.

Domnul sa va binecuvanteze.

sursa- sinteza din scrierile Sfintilor Parinti rusi