Totalul afișărilor de pagină

miercuri, 8 iunie 2016

JOCURILE DE NOROC INDATOREAZA SUFLETUL





 Iubirea de argint naste pofte nesatioase, atata patimi, duce la inselaciune, furt, minciuna, juramant stramb, nedreptate, apasarea semenilor saraci si departare de Dumnezeu. “Unde este comoara ta, acolo va fi si inima ta”, spune Mantuitorul (Matei 6, 21). 
Ea sfarseste uneori cu sinuciderea sau moartea celui ce si-a lipit inima de avutie, precum arata cazul lui Iuda, cel care a vandut pe Mantuitorul pentru 30 de arginti.
De aceea, Sfantul Apostol Pavel indeamna pe Timotei: “Celor bogati in veacul de acum, porunceste-le sa nu se semeteasca, nici sa-si puna nadejdea in bogatia cea nestatornica, ci in Dumnezeul cel viu, Care ne da cu belsug toate, spre indulcirea noastra” (I Tim. 6, 17). Iubirea de argint fiind o piedica in calea mantuirii, crestinul trebuie sa lupte impotriva ei cu virtutea cumpatarii, dreptatii si indurarii, cerand ajutorul lui Dumnezeu.




  "Iubirea de argint este rădăcina tuturor relelor şi cei ce au poftit-o cu înfocare au rătăcit de la credinţă, şi s-au străpuns cu multe dureri." 
  Orice lucru sau fapta care vatama corpul si sufletul este un pacat. Cate familii au ajuns in situatii de disperare si sinucidere din cauza acestei teribile dependente de jocuri de noroc ? Mame cu copii pe drumuri, altii au ajuns la casa de nebuni, altii ajung  chiar sa comita crime si alte faradelegi...
  Banii nu aduc fericire şi nici n-o întreţin, ci Dumnezeu este mereu bucuria şi linişte noastră în fiecare clipă. El ne ajută să respirăm, să gândim, să iubim, Dumnezeu e totul în toate. 
 Pariurile şi jocurile de noroc arată că nu suntem mulţumiţi cu viaţa noastră, cu munca noastră, că vrem mai mult, iar cazinourile sau agenţiile de pariuri n-aduc fericirea ci mai mereu tristeţe şi pagubă. 
Cei care pariază şi joacă la cazino nu iubesc foarte mult munca, şi nu apreciază bucuria ei...
 Un adevarat crestin cu frica de Dumnezeu nu ar practica asa ceva. 
Acolo unde exista Dumnezeu, exista curatenie trupeasca, mintala si sufleteasca.
  Un crestin a lui Dumnezeu va fi multumit cu munca sa cinstita, iar cel rau nu va avea putere asupra lui.
 "Feriţi-vă de iubirea de argint şi îndestulaţi-vă cu cele ce aveţi, căci însuşi Dumnezeu a zis: "Nu te voi lăsa, nici nu te voi părăsi". 
Statisticile spun că la loterie şi la pariuri joacă foarte multe persoane care nu-şi permit asta şi mai tare sărăcesc şi se-ntristează decât să se folosească şi să câştige ceva. Pariurile şi jocurile de noroc crează dependenţă la fel ca şi alcoolul, ţigările sau drogurile.

"Bogăţia adunată în grabă se împuţinează, numai cel ce-o adună pe încetul o înmulţeşte."

  Nu se cade unui creştin care merge la Biserică să parieze sau să intre în cazinouri sau loterii, căci ce are a face sfinţenia cu păcatul ? harul lui Dumnezeu cu banii ? cinstea cu necinstea ? virtutea cu păcatul ?

 Lumea jocurilor de noroc e o lume a păcatului, a ingerilor cazuti, unde indatoreaza sufletul. E o  lume cazuta care mai mereu înşeală şi răspândeşte tristeţea şi paguba decât căştigul şi îmbogăţirea rapidă.  Statisticile arată că mulţi dintre cei care au câştigat la loto au avut probleme financiare şi mai mari după câţiva ani după ce au câştigat.

"Nu te încrede în avuţiile câştigate pe nedrept, că nimic nu-ţi vor folosi în ziua judecăţii."



preluare text http://catehism.ortodoxiatinerilor.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu