Totalul afișărilor de pagină

luni, 7 martie 2016


,,Si diavolul este putere nalucitoare,,
Parintele Cleopa Ilie




Sa nu credeti in vise! 
Sa nu credeti in vedenii! 


Sunt multe vise de la draci numiti arhiconi
99 la suta sunt de la vrajmasul.Acestia stiu pe de rost toata Sfanta Scriptura. Iti spun proorocii pe care le gasesti in Biblie.
 Pe urma sunt draci care se cheama vrajitori.
 Acestia ajuta la vrajitori, la fermecatori, la descantatori si amagesc pe om, sa i se para ca s-a facut sanatos de acolo. 
De aceea Sfantul Ioan Scararul zice: Cela ce tuturor vedeniilor si tuturor viselor nu crede, filosof duhovnicesc este.

Daca ai crezut, el, diavolul va indeplini ceea ce ai crezut, ca sa crezi in continuare in vise si naluciri. Ai crezut ca o sa-ti arda casa -apoi satana o va arde. Ca sa crezi si in al doilea vis. Si tot asa.

 Ca intr-un cerc vicios. Acest lucru se intampla si la vrajitoare. E de ajuns doar o data sa te duci. Apoi pierzi tot : si casa si masa

Si viata o pierzi, si te duci si in iad. Caci omul ori ii slujeste lui Dumnezeu si Domnul il ajuta, ori se mai duce si la ghicitoare, si iata - durere si necaz. Te prinde diavolul in mrejele lui si a lui esti. Face ce vrea din tine. 
Apoi tragedie mare-ca asa duci la pierzare si suferinta toata familia, tot neamul. Ca zici : iata- sa adeverit ! Si te mai duci- si are grija satana sa-ti indeplineasca toate capriciile. 

Dar pretul, care este ? _Suferinta mare , chiar moarte aici, pe pamant, apoi- suferinta mare si dincolo-dupa moarte-dar vesnica. Adica nu se mai termina nici odata !

Concluzia- nu mai credeti in prostii ( vise, intuitii, premonitii, vraji, farmece, etc ), ci credeti doar in Domnul nostru Iisus Hristos .

 Ai necaz- dute la duhovnic. Dute la Sfanta Liturghie, la Sfantul Maslu. Dute la Dumnezeu, prin pocainta, rugaciune si milostenie. Nu alerga la vrajmasul, caci satana te va pierde !

Este oprit sa nu creada nimeni in vise, ca pe cei slabi - cum zice Scriptura - pe multi visele i-a dus la pierzare. Sunt vedenii si de la diavoli.

Si diavolul este putere nalucitoare.

 El se face in chipul lui Hristos, de straluceste ca soarele; in chipul Maicii Domnului, in chip de ingeri, in chip de sfinti, in tot chipul.

 Numai te-a prapadit, daca ai crezut. N-ati auzit ce spune Apostolul Pavel ? 
Nu-i de mirare ca si satana se face in chip de inger de lumina; si slujitorii nedreptatii se fac in chip de slujitori ai dreptatii. 
Deci, baga de seama ! Nu primi nici un fel de aratare, nici un fel de vedenie.
Sfintii Parinti ai Patericului, marii sihastri care traiau numai cu radacini in pustie, aveau adesea lupta cu diavolii.

La unul a venit diavolul in chipul lui Hristos si el isi cauta de lucru, ca lucra la cosnite. Acela stralucea ca soarele iar batranul inchidea ochii. Si-a strigat :
- Batranule, da uita-te la mine !
- Dar cine esti tu ?
- Dar nu vezi ca eu sunt " Hristos " ?
Si acela inchidea ochii mai tare ;
- Eu sunt pacatos, a zis el, si nu sunt vrednic sa vad pe Hristos.
- Ei, batranule blestemat, m-ai cunoscut ! Si a si fugit, ca a vazut ca l-a cunoscut.


Viata Parintelui Cleopa - de Arh. Ioanichie Balan
Ne vorbeste Parintele Cleopa - vol. 1-10 Editura Episcopiei Romanului 1995-2000
sursa http://www.sfaturiortodoxe.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu