Totalul afișărilor de pagină

joi, 21 decembrie 2023

MANIA SI EGOISMUL DUC LA MOARTEA SUFLETULUI


video ,,Cum să învingem egoismul și mânia,, – Sf. Teofan Zăvorâtul


                Credinta fara fapte este moarta


Chiar daca ne-am ruga necontenit si am merge permanent la biserica, daca faptele noastre nu confirma credinta in Domnul, totul este in zadar. 
Acest lucru inseamna ca avem o inima impietrita, fara Har. Ca sa atragem Harul, e nevoie de mila, indurare si ajutor fata de aproapele. Sa nu uitam ca aproapele, conform Sfintei Scripturi, este chiar Iisus Hristos.
Nu avem de unde sa stim, daca un tanar, fiind in cautare de munca, luni la rand nu-si gaseste ceva de munca. Sa intindem deci mana si sa-l ajutam cu cele necesare. Nu avem a sti daca vecinul nu si-a primit salariul, si sa-l ajutam cu cele de folos.

Domnul insasi il trimite pe cel sarman la tine

Tu lui Hristos ii dai. Nu avem a sti ca insusi vecinul poate deveni peste 1 an sau 5 ani -un vas ales al Domnului. Daca il lasi sa piara de foame, atunci ai pierdut si tu mantuirea pe veci. Nu judecati niciodata pe omul cazut, mai ales- cel ce este la nevoie. Il judecati pe insusi Iisus.

Lipsa milei fata de cel sarman si aflat in stramtorare vorbeste de la sine ca suntem in afara Harului. Acest lucru este teribil.

Dar cum atragem Harul ? 

Prin faptele noastre de milostenie, insotite de rugaciune, prin pocainta si plans pentru fapele noastre rele.

Barfa, desfranarea, egoismul, mandria, minciuna, drogurile,iubirea de avutie si avaritia, ura, invidia, dusmania, mania, lipsa milei, faptele rele, lipsa rugaciunei si a spovedaniei- indeparteaza Harul.
Anume Harul atrage mila Domnului si putem avea pocainta adevarata a inimii, care duce la curatarea sufletului, respectiv- la mantuire.

Un suflet avem, este al nostru, sa cautam a-l mantui. Cat inca mai traim, respiram.
Sa cautam a trai viata curata, viata placuta Domnului. Sa facem bine celor ce au nevoie de ajutor. 
Sa nu treaca o zi fara fapte bune.

Binecuvantam familia, o pomenim in rugaciune la biserica. Pe cei bolnavi, pe cei ce au plecat la Domnul. Atentie insa, nu avem voie a pomeni pe cei foarte rai ( pot fi demonizati ), ateii, cei ce s-au sinucis si sectarii. Rog retineti acest lucru.

Domnul sa va aiba in Paza Sa.
Fie Binecuvantarea Domnului cu voi.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu