Totalul afișărilor de pagină

joi, 10 noiembrie 2016

Acatist catre Dumnezeu Tatal pentru cei adormiti - Marian Moise [ intreg ]




 
Suntem pe pământ străini şi călători.
Auziţi ce zice Psaltirea: Nemernic este omul pe pământ şi străin ca toţi părinţii săi.
Nimeni nu rămâne în lumea aceasta. N-am venit să stăm aici. Aici este o trecere necontenită; am răsărit prin naştere şi asfinţim prin moarte.

Pr. Cleopa Ilie ,, Drumul sufletului dupa moarte,,




                  Sa luam aminte acum ...


Iata, ca vine si clipa mortii.

Tatal Ceresc ne cheama la El, unde trebuie sa dam raspuns pentru toate, cele rele ne acuza, cele bune- ne salveaza de la osanda.

Crestinul care a facut ascultare de poruncile Domnului  si de duhovnic  si a depus  multa osteneala pentru mantuirea sufletului, poate avea nadejde in mila lui Dumnezeu.

Constient fiind de  faradelegile  lui, cel care si-a plans zi si noapte pacatele, a facut multa milostenie din dragoste catre Hristos, a trait in curatie asa cum porunceste Hristos, iubindu-l din toata inima, poate avea nadejde in iertare.

Insa ce ne facem daca nu am trait o asemenea viata precum a dat porunca Iisus ?



 In cazul in care avem rude sau copii crescuti in credinta adevarata, avem speranta ca ei ne vor ajuta. Dar se poate intampla ca sa nu existe nimeni de care sa-si aduca aminte de noi acolo, in iadul infiorator.

Deci, sa luam aminte macar azi, tu cel care citesti aceste randuri, sa punem inceput bun : ferirea de pacat sub toate formele, citirea Sfintei Scripturi zilnic, spovedania curata ( fara indreptatire ), impartasirea cu vrednicie, citirea zilnica a cartilor Sfintilor Parinti despre mantuirea sufletului si punerea in practica a sfaturilor acestora, milostenia catre cei in nevoi, pomenirea  cat mai deasa la toate Sfintele Slujbe de la manastirile din pelerinaj ( pe cat mai mult timp, pe atat mai bine ) si ascultarea de duhovnic.

 Toti avem rude si prieteni dragi, care insa nu au trait o viata duhovniceasca autentica. Sau poate ca nici nu au apucat sa se spovedeasca. Ce sa facem noi, cei care inca mai avem viata aici pe pamant, cum sa-i ajutam ?

Sfintii Parinti care auzeau ingerii cum canta in Cer si vedeau sufletele ce se chinuiesc in iad ne indruma sa-i pomenim pe adormiti la Sfintele Liturghii  si la Psaltire -pentru trecerea celor 24 de vami ale vazduhului , ( ani de ani,sau  chiar toata viata noastra- daca nu au fost spovediti ) si sa ne rugam cu durere pentru sufletele lor, citind macar doi ani Acatistul catre Dumnezu Tatal pentru cei adormiti. Cand mergem la biserica sau manastire, sa facem milostenie intru iertarea pacatelor lor, catre cei saraci si lipsiti .

Nu uitati, iadul nu este o poveste, ci un loc real.

Doamne ajuta.

Maica Filofteia

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu