Totalul afișărilor de pagină

miercuri, 6 iulie 2016

PROFETII SI PREVIZIUNI ALE SFINTILOR PARINTI




 Iubiţilor, nu daţi crezare oricărui duh, ci cercaţi duhurile dacă sunt de la Dumnezeu, fiindcă mulţi prooroci mincinoşi au ieşit în lume. În aceasta să cunoaşteţi duhul lui Dumnezeu: orice duh care mărturiseşte că Iisus Hristos a venit în trup, este de la Dumnezeu. Şi orice duh, care nu mărturiseşte pe Iisus Hristos, nu este de la Dumnezeu, ci este duhul lui antihrist, despre care aţi auzit că vine şi acum este chiar în lume. Voi, copii, sunteţi din Dumnezeu şi i-aţi biruit pe acei prooroci, căci mai mare este Cel ce e în voi, decât cel ce este în lume. Aceia sunt din lume, de aceea grăiesc ca din lume şi lumea îi ascultă. Noi suntem din Dumnezeu; cine cunoaşte pe Dumnezeu ascultă de noi; cine nu este din Dumnezeu nu ascultă de noi. Din aceasta cunoaştem Duhul adevărului şi duhul rătăcirii. (I Ioan IV, 1-6)


Fiecare vreme a avut ratacirile ei, mereu lumea a venit cu o practica spirituala straina de adevar si de Dumnezeu. Nici astazi nu suntem lipsiti de acestea. Exista si oameni cu har, alesi ai lui Dumnezeu, lucratori ai credintei, dar exista si prooroci mincinosi, inselatori, distrugatori de suflete. Pe acestia ii deosebim dupa faptele lor su dupa marturisirea lor. Sfantul Apostol si Evanghelist Ioan ne luminează astfel:

– Trebuie sa cercetăm, să nu ne lăsăm sufletele să umble haotice după cum bate vântul.

– Dacă marturiseste pe Hristos corect, adică să fie în conformitate cu sinoadele ecumenice este de la Dumnezeu. Cei aleşi de Dumnezeu spre mărturisirea credinţei trebuiesc preţuiţi şi cinstiţi şi să ne folosim de cuvintele lor ziditoare.

– Dacă nu are această mărturisirea a adevăratei credinţe nu este de la Dumnezeu, iar în acest caz, trebuie să eliminăm orice legătură, orice intersectie, orice contact cu propovăduitorii acestor rătăciri.

Pr. Petrică Ginerica


********


În timpurile acelea nu vor mai fi draci în iad, ci toţi vor fi pe pământ şi în oameni. Va fi o mare calamitate atuncea pe pământ, nici măcar apă nu va mai fi, apoi va fi războiul mondial (al treilea n. ed.). Vor fi nişte bombe atât de puternice, încât şi fierul şi pietrele se vor topi. Focul şi fumul se vor ridica până la cer şi pământul va arde, vor rămâne foarte puţini oameni, şi atunci ei vor striga: „Terminaţi cu războiul şi să ne alegem un singur împărat pe tot globul!” Şi vor alege de împărat pe unul ce va fi născut dintr-o desfrânată evreică din cel de-al doisprezecelea neam de desfrânaţi, din neamul împărătesc, şi va fi „el” frumos pentru cei necredincioşi, iar cei dreptcredincioşi îi vor vedea faţa lui adevărată: urâtă şi înspăimântătoare.

Nu o dată Părintele ne spunea: „antihristul va fi încoronat la Ierusalim. Acum însă diavolul este legat în iad, dar Dumnezeu îl va dezlega şi el se va sălăşlui în împăratul-antihrist.”

- Eu nu spun doar pentru Rusia noastră, ci pentru întreaga lume.


 Cuvintele mele sunt adevărate, iar mie mi le-a arătat pe toate Duhul Sfânt, prin milostivirea Bunului Dumnezeu asupra mea.


Sfântul Lavrentie de Cernigov



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu