Totalul afișărilor de pagină

luni, 11 iulie 2016

Pr Pantelimon ,'Viata fara Har este moarte'





Dobandeste smerenia , carata-ti inima de pacate noapte de noapte cu lacrimi si Harul Domnului te va acoperi.


  Smerenia se dobandeste cu multa suferinta indurata fara cartire. 
- Nu poti indura ? 
-Striga catre Hristos din strafundul inimii tale : Hristoase al meu, ajuta-ma ! Da-mi putere sa indur fara sa cartesc ! Ajuta-ma ca eu nu pot, dar Tu poti ! 

-Vrei putere sa induri ca Hristos ? 
-Fa milostenie  saptamana de saptamana cate zile vei avea pe pamant catre toti cei sarmani : la un orfelinat, la o casa de copii, azil de batrani, mergi la un spital de copii bolnavi de cancer , lasa la un preot de sat ceva bani si haine...la o manastire...si Domnul va vedea ca ai inima buna si te va ajuta. 

Lasa pacatul, placerea lumii , viclenia si ticalosia la o parte, fii sincer cu toti, caci la Domnul totul e cunoscut: orice lacrima sau gand ticalos.

maica Filofteia.


******


"Căci strugurii mai întâi sunt călcaţi de oameni şi apoi sunt zdrobiţi sub piatra şi le storc tot mustul; dar pe omul în care intră frica de Dumnezeu, însăşi aceasta frică îl face să fie călcat de toţi oamenii.


Iar când aceea a curăţit şi a zdrobit desăvârşit simţirile sale trupeşti de mândrie şi slavă deşartă, atunci sfânta smerenie, piatra cea înţelegătoare, cea prea uşoară şi bună, căzând de sus şi storcând toată umezeala poftelor trupeşti şi a patimilor, nu lasă fără de folos sufletul stors, ci-l adapă cu izvor de lacrimi, izvorăşte apa cea vie, tămăduieşte rănile păcătoase, spală puroiul şi rănile, şi zăpada nu este atât de strălucitoare cum se vede acest om." (Sf. Simeon Noul Teolog )






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu