Totalul afișărilor de pagină

joi, 30 iunie 2016

Parintele Adrian Fageteanu despre vremurile grele din urma





“Acuma e epoca haosului. A zapacelii… Ce inseamna perioada lui Antihrist? Haos si deznadejde. Haos – cand nu mai poti deslusi ce e adevar si ce e dezinformare”.




– Vor veni vremuri grele pentru Biserica?


– Mantuitorul, in Evanghelia dupa Matei, cap. 24, spune ca vor veni stramtorari – adica greutati – cum n-au fost de cand e lumea. In vremea imparatilor pagani, daca un imparat prindea pe un om de-al lui ca e crestin, ii lega piciorul drept si mana dreapta de o camila, iar piciorul stang si mana stanga de alta camila si apoi mana camilele ca sa-l spintece de viu in doua!!! Mantuitorul spune ca acum vor fi stramtorari mult mai grele decat au fost atunci! Cat dureaza durerea aceluia care e spintecat de viu in doua? […] Cateva secunde. Cat a durat durerea Maicii Domnului, atunci cand a fost despartita de Fiul ei? 3 zile, pana la Inviere. Deci, vedeti, chinul duhovnicesc dureaza mai mult si este mai greu, mai dureros decat cel trupesc.

Mantuitorul, in Evanghelia dupa Matei, 24, spune ca vor fi stramtorari – chinuri – mai mari decat au fost de la începutul lumii până acum. Dar cine va rabda si se va ruga pana in sfarsit, acela se va mantui. […] Tot la Matei 24, Mantuitorul spune: cat va dura domnia lui Antihrist si a ecumenismului nu stiu nici ingerii din cer, nici Fiul Omului, ci numai Tatal.Deci nu intrebati de la ce an sau de la ce luna si pana la ce an va dura.

[…]

– Si cum putem sa ne intarim, parinte? Ce trebuie sa facem? Generatia tinerilor trebuie sa faca?

– Am raspuns: RUGACIUNE. “Cere si ti se va da, bate si ti se va deschide, cauta…”Nu? Daca nu ceri, Dumnezeu nu-ti da nici mantuirea. Mantuitorul nu face dictatura. Numai cel ce vrea sa se mantuiasca se va mantui. Cine se roaga, cine cere: “Doamne, ajuta-ma, Doamne curateste-ma, Doamne intareste-ma… Nadejdea mea este Tatal, scaparea mea este Fiul, acoperamantul meu este Duhul Sfant. Treime Sfanta, Slava Tie! Ridica-voi ochii mei la Cer, de undeva veni ajutorul meu. Ajutorul meu de la Domnul”.

Nu exista o solutie omeneasca, cum spun unii calugari de la Athos: Fugi undeva in padure, fa-ti o groapa undeva ca sa supravietuiesti. Nu, degeaba! Toate zbaterile omenesti sunt zadarnice.

– La Sfanta Liturghie nu vom mai putea participa [atunci cand va imparati efectiv Antihristul – n.n.]?

– Da. Mantuitorul, in convorbirea cu Fotini samarineanca, de la fantana [lui Iacob], a fost intrebat: Noi ne-am rugat pana acum aici, in muntele Garizim. Voi, iudeii, spuneti ca rugaciunea primita este numai la Ierusalim. Mantuitorul se refera la vremurile de acum si spune: Va veni vremea cand nu ne vom mai putea ruga nici la Ierusalim, nici la Antim, nici la Putna, nici la Lainici, ci numai “in duh si in Adevar!”

Aveti cea mai mare grija mai ales cei care aveti copii! Daca-i lasati sa-si faca educatia la televizor si la toate aparatele astea, unde-i violenta, vor ajunge si ei violenti si alienati. Vor ajunge toti “Domnul Goe” si nu vor asculta nici de parinti, nici de Biserica, de duhovnic, nici de Dumnezeu. Capii familiei inseamna cei care au raspunderea mantuirii celor care sunt in grija lor. Asa cum Mantuitorul este Capul Bisericii pentru ca se jertfeste pentru toti din Biserica…



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu