Totalul afișărilor de pagină

marți, 9 februarie 2016

MANTUIREA SE LUCREAZA 




Spovedania.

Piatra de temelie a vietii duhovnicesti este spovedania.

Daca omul face o spovedanie completa, scotand la lumina tot ce il apasa, tot ce ii ingradeste constiinta, e un pas urias.

Apoi, daca se  participa la slujbe, in principal la Sfanta Liturghie, in mod constant, si se roaga dimineata si seara si tine posturile, nu se poate sa nu se schimbe viata lui. Daca, intr-adevar, vrea sa mearga pe aceasta cale...


Totul consta in vointa noastra. Dupa moarte, acest lucru nu mai e posibil. Sa nu creada nimeni ca in iad nu se plange, dar e tarziu. Sa nu amanam cainta. Nimenea nu traieste vesnic. Ziua de maine poate fi ultima. Inapoi nu mai exista intoarcere.

Manturea presupuna cunoastere , intelepciune, vointa, sfat. Fara de aceste trei atribute sansele de mantuirea sunt mici. 
Crestinul are datoria de a cunoaste Sfanta Scriptura, vietile Sfintilor , de a pune in practica indemnurile si sfaturile acestora si a duhovnicului.

Sinceritatea..

Pentru ca la Domnul toate sunt cunoscute, conteaza dorinta si sinceritatea noastra in rugaciuni. Trairea profunda, lacrimile de pocainta, suspinul sufletului, mustrarea constiintei.

Nu se poate sa vrei sa-ti doresti cu toata ardoarea mantuirea si sa nu te mantuiesti.Nu exista asa ceva. Striga la Domnul zi si noapte, osteneste-te si plangi si Domnul te va salva din toata mocirla iadului ( a pacatului ).

Dar sa fii abil sa poti constientiza ca vei avea de dus o lupta indelungata, incepand de la curatirea de patimi.

Nu poti sa te apropii de Domnul staruind in pacate.

Nu pentru placerea lumii acesteia s-a rastignit Iisus, ci pentru ca sa nu fii tu osandit la iad. Ai o sansa... si inca ce sansa !

Sa faci toate pacatele posibile si imposibile si sa fii in Rai, alaturi de Ingeri !

Doar sa vrei !

 Cainta inimii, regretul si lacrimile curata toate petele de pe haina botezului... 

Insa trebuie ca ,,detergentul,, sa fie bun ! 
Nu contrafacut ! Fara viclenie, mandrie, slava desarta. Smerenia sa fie in inima ta, nimic altceva. 

maica Filofteia.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu