Totalul afișărilor de pagină

luni, 25 aprilie 2016




Locul din Romania in care sunt ascultate rugaciunile femeilor ce nu pot avea copii


Intr-o lume in care femeile cauta cat mai multe metode contraceptive pentru a scapa de sarcinile nedorite, iata ca la Sibiu exista un loc in care rugaciunile femeilor care nu pot avea copii se aud luni seara cu mare credinta. La biserica de pe Strada Dealului, icoana „Maica Domnului Indrumatoarea”, de cand a fost adusa, in noiembrie 2008 a facut deja cateva minuni.



Adevărații credincioși văd în icoane întreținerea dialogului continuu cu Dumnezeu, cu Maica Domnului și cu ceilalți sfinți. Icoana „Maica Domnului Îndrumătoarea” din Biserica de pe Strada Dealului din Sibiu, biserică ce poartă hramul Sf. Ioan Iacob și Maica Domnului Îndrumătoarea, este o reproducere după o icoană ce a fost pictată cu 400 de ani în urmă pe Muntele Sfânt, la Mănăstirea Xenofort. Acea icoană a fost adusă apoi în România, la Mănăstirea Mihai Vodă din București.
În Sibiu, icoana „Maica Domnului Îndrumatoarea” a fost adusă în 15 noiembrie 2008 și a fost primită de sibieni printr-o ceremonie specială la care au participat sute de credincioși, iar a doua zi, „de dimineața până seara, de era coada până la intersecția cu Transilvaniei, au tot venit oamenii ca să se închine” își aduce aminte părintele Cătălin Dumitrean, slujitor la biserica din strada Dealului. De atunci, în fiecare zi de luni, de la șase seara, oamenii vin și se roagă cu speranța realizării celor mai mari probleme din viața lor.
Icoana „este vestită pentru ajutorul care îl dă Maica Domnului femeilor sterpe, neroditoare și pentru împacarea și liniștea în familie și pentru găsirea unui partener de viața creștin”, spune părintele Cătălin Dumitrean. Paraclisul special al icoanei și Acatistul Bunei Vestiri sunt citite în serile de luni pentru ca Maica Domnului Îndrumătoarea să aducă îndurare și să trimita ajutor celor care se roagă. Rugăciunile sunt citite în fața icoanei atât de preoți veniți și de la alte biserici din Sibiu, cât și de enoriași.


Icoana tamaduitoare si de cancer

La Sibiu, icoana este de doar deceva vreme venita, dar vestea ei s-a imprastiat ca fulgerul in tot judetul. Se stie de minunile realizate de ea la Buucresti, si oamenii spera ca in continuare icoana sa tamaduiasca. Un exemplu pe care il invoca enoriasii, este marturisirea unui bucurestean care si-a spus povestea in brosura-supliment „Lumina lina”: „In anul 2003, la un control de rutina, mi-a fost descoperita o tumora la colon. Mi se prevedeau perspective sumbre. Am mers atunci la duhovnicul meu, care mi-a spus sa nu privesc boala ca pe o tragedie. M-a indemnat chiar sa o primesc cu bucurie, pentru ca este data de Dumnezeu, sa ne puna la incercare si sa ne ajute sa ne apropiem de EL. Mi-a povestit si de puterea tamaduitoare a icoanei Maicii Domnului si despre cateva minuni care deja avusesera loc la noi in biserica. Astfel, am citit 40 de zile consecutive Paraclisul Icoanei Maicii Domnului si Acatistul Bunei Vestiri”, marturiseste profesorul V.T. Timpul a trecut si V.T s-a simtit din ce in mai sanatos, iar rezulatetele analizelor au iesit din ce in ce mai bune. Acum, dupa doi ani de la operatie, V.T, duce o viata normala si merge mai departe ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat. In continuare, V.T. citeste rugaciunea care i-a adus linistea, Paraclisul Icoanei Maicii Domnului.

În orașul Sibiu există două icoane făcătoare de minuni: cea de la Biserica de pe Strada Dealului și cea de pe Mihai Viteazul. În țară, există peste 100 de icoane făcătoare de minuni, moaște sfinte și izvoare tămăduitoare, aflându-ne astfel, la acest capitol, pe locul cinci în lume, într-un top dominat de Grecia. Cel mai mult, vestea icoanelor Maicii Domnului făcatoare de minuni se aude la Mănăstirea Neamț, Trifești-Roman, Mănăstirea Sihăstria, Mănăstirea dintr-un lemn și Mănăstirea Hadâmbu.

sursa http://ortodoxia.rol.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu