duminică, 14 ianuarie 2024

Părintele meu, eu nu pot să privesc, căci din ochii sfinţiei tale, ies FULGERE DE LUMINA


MILA ATRAGE MILA DOMNULUI, BLANDETEA ATRAGE DUIOSIA DOMNULUI, IERTAREA ATRAGE SMERENIA DOMNULUI, IAR RAUL- ATRAGE PEIREA SUFLETULUI.

POCAINTA FAPTELOR RELE SI SPOVEDIREA LORI, IERTAREA APROAPELUI, BLANDETEA SI DRAGOSTEA FATA DE SEMENI, SMERENIA SI FAPTELE BUNE, VIATA CURATA FARA PACATE- ASTA VREA DOMNUL DE LA NOI.  ASTA E CALEA SPRE DOBANDIREA MANTUIRII.

Molitfele Sfântului Vasile cel Mare și alte rugăciuni de dezlegare de vraji si blesteme..




( nota : ,,pentru a asculta Molitfele este necesara numaidecat spovedanie si lasarea pacatelor ! )

Ce sunt Moliftele Sfântului Vasile cel Mare?


Ele au un specific deosebit şi anume acela că sunt citite sub formă de blestem asupra duhului şi puterii celui rău, adică a diavolului, de unde şi numele de ,,blestemele Sfântului Vasile”.
Dar ele rămân totuşi rugăciuni pentru înlăturarea sau alungarea diavolului şi a lucrării lui.
Ele sunt în număr de trei, dintre care a doua începe chiar cu cuvintele: ,,Te blestem pe tine, începătorul. răutăţilor”, arătând diversele feluri şi forme prin care diavolul poate să lucreze sau să-şi facă simţită prezenţa în viaţa credincioşilor.

Moliftele Sfântului Vasile, frumoase şi bogate în conţinut teologic, sunt o dovadă de netăgăduit a credinţei dintotdeauna a Bisericii în existenţa şi lucrarea celui rău.

Ele sunt foarte mult solicitate de către credincioşi, fiindcă sunt rostite sub formă de blestem al duhului necurat şi de eliberare de sub stăpânirea celui rău.

Când se citesc aceste molifte?


Aşa cum indică şi cartea de cult numită Molitfelnicul, în ziua de 1 ianuarie, când se face pomenirea Sfântului Vasile. Ele se rostesc solemn prin îngenunchere la sfârşitul Sfintei Liturghii din acea zi.
De asemenea, se mai citesc odată cu săvârşirea slujbei aghiasmei celei mici sau a sfeştaniei în casele credincioşilor, mai ales în perioada de după Anul Nou sau în Postul Paştelui.
Se mai citesc legate şi de slujba Maslului săvârşit în biserică sau la casele celor bolnavi, ori în legătură cu slujbele săvârşite celor ce sunt tulburaţi şi supăraţi de farmece şi duhuri necurate.

Aşa cum le arată şi titlul, ele sunt solicitate de credincioşi atunci când se crede că într-o casă, într-o familie sau în viaţa lor s-ar manifesta lucrarea şi prezenţa celui rău.

Este scopul principal pentru care au fost alcătuite.

Şi să nu uităm un lucru! Pentru înlăturarea răului din existenţa fiecăruia dintre noi nu este suficientă simpla lor citire, ca o rostire magică, ci şi dorinţa noastră de a ne elibera de păcat, sub orice formă.

“Biserica pe înţelesul tuturor” Preot Prof. Dr. NICOLAE NECULA, Editura Europartner

CAND CEI ADORMITI IMPLORA SA FIE POMENITI LA SLUJBELE DIN MANASTIRI



Dupa spusele, scrierile si marturisirile  Sfintilor Parinti, este foarte greu de a ajunge pana la poarta Raiului. 
Mai toti crestinii considera ca e de ajuns sa te spovedesti si sa vii din cand in cand la Sfanta Liturghie- si gata, Raiul iti este asigurat. Ce mare insalaciune ! Dar cu rautatea, in care colcaie patimile, ce facem ? Oare putem sta in fata Mantuitorului , la judecata, cu un suflet plin de ura, dusmanie, lacomie de bani, intinat in curvie si blesteme ? 
Daca nu ai sufletul curat ca un copil, dupa Sfanta Scriptura, asa cum ne zice Mantuitorul, este greu sa ai gandul ca te vei mantui. Avem insa nadejdea.
 Dar mai bine este sa cugetam la cele rele din inima noastra ( ura, invidie, desfranare, insalaciune, betie, injuraturi, lacomie de orice fel, nedreptate, mandrie, judecarea aproapelui, osandirea lui,  si multe altele ) si sa ne curatim sufletul de rautati. Caci tocmai ele, aceste patimi si rautati, ne vor acuza si ne vor trage in jos, spre focul vesnic.
In ajutor ne vin Sfintele Liturghii, in care numaidecat trebuie sa fim pomeniti. Si de dorit, la cat mai multe manastiri, pe un an.

 Vorbim insa despre importanta pomenirii celor adormiti la Sfintele Slujbe, cum ar fi la Sfintele Liturghii si Pomelnicele pentru cei adormiti. Avem aceasta obligatie de a-i scrie spre a fi pomeniti, deoarece ei nu mai pot sa o faca, insa credeti-ma, ca ar face orice, daca ar fi in viata, ca sa fie pomeniti la toate bisericile din tara.
Trebuie sa intelegem, ca pana la Judecata fiecarui suflet, cand va veni Mantuitorul, se prea poate sa fie putin timp. 
Deci, sa-i pomenim ( intrebam duhovnicul sau parintele cine pot fi pomeniti), sa avem Plata Sus, caci pana la urma, este si o indatorire a noastra spre a-i pomeni.
Doamne ajuta.